Welkom

• Huisvestingonderzoek, opstellen programma van eisen
Als opdrachtgever weet u als geen ander hoe uw bedrijf in elkaar zit. U bezit de kennis over productie, dienstverlening, hoeveelheden, eisen, wensen, verplichtingen, financiën en mogelijkheden. U heeft visie over de mogelijkheden tot groei en vernieuwing.
Poortvliet Bouwadvies kan u van dienst zijn met het vertalen van uw wensen in een huisvestingsonderzoek en de bepaling van de ruimtebehoefte. Niet altijd is uitbreiding of nieuwbouw de enige oplossing. Vaak zijn binnen de bestaande vierkante meters genoeg mogelijkheden beschikbaar.

 


• Bouwmanagement
In elke fase van het bouwproces kan Poortvliet Bouwadvies een belangrijke rol spelen. Wanneer gestart wordt met de uitvoering is vaak het meeste werk al verricht. Wanneer de plannen worden gemaakt, eisen en wensen worden vertaald in een programma van eisen en uiteindelijk een ontwerp, bestek en tekeningen, in deze fase is een bouwmanager al onmisbaar.

 

 

• Ontwerp
Ook voor het uitwerken van een bouwkundig ontwerp bent u bij Poortvliet Bouwadvies aan het juiste adres. Mijn filosofie is om vanuit de functie de vorm te laten ontstaan. Ik maak geen ontwerp om het mooie plaatje, maar in eerste instantie om het functionele. Ik verzorg voor u de aanvraag bij de welstandscommissie en de aanvraag bouwvergunning.

De ontwerptekeningen kunnen door mij worden uitgewerkt tot bestektekeningen, waarmee u de aannemer(s) een prijsopgave kunt laten maken. Ook kan ik de werktekeningen voor u verzorgen.

 

 

• Bestekken en calculatie
Ik beschik over ruime kennis en ervaring met het opstellen van bestekken. Dit kan zowel in de vorm van een werkomschrijving als een compleet bestek. Het bestek met de bijbehorende tekeningen vormt de basis voor het contract met de uitvoerende partij, in de meeste gevallen een aannemer.

 

 

• Contractvorming
Ik kan voor u de contracten opstellen met de aannemer. Ik heb ruime ervaring met aanbestedingen, complexe bouwteamtrajecten en turn-keyprojecten. Ik begeleid het proces vanaf het schrijven van het bestek tot het slaan van de eerste paal. Ik heb daarnaast ook oog voor bijkomende zaken als verzekeringen, arbeidsomstandigheden, bouwveiligheid et cetera.

 

 

• Directievoering
Tijdens de uitvoering is het belangrijk dat de belangen van de opdrachtgever door een deskundige partij worden behartigd. U heeft immers wel wat anders aan uw hoofd dan het regelen van alle zaken waar een bouwheer mee te maken krijgt. Ik neem deze zorg van u weg en maak me druk over de planning, de financiën, de kwaliteit, de organisatie en alles wat met de uitvoering te maken heeft. Ik voer het bouwoverleg met de aannemer en houd u regelmatig op de hoogte van de stand van zaken.

 

 

• Bouwbegeleiding en toezicht
Op de bouwplaats is deskundig toezicht nodig. Mijn devies is: “vertrouwen is goed, controleren is beter”. Waneer u mij inschakelt als toezichthouder kunt u ervan verzekert zijn dat u de kwaliteit krijgt die de aannemer u belooft.

 

 

• Bouwkundige opnames en rapportage
Voordat u een pand koopt wilt u weten wat de bouwkundige kwaliteit is. Ik kan voor u een complete bouwkundige opname verzorgen. U ontvangt van mij een rapportage – met foto’s – waarin ik omschrijf wat de bouwkundige toestand is van het pand of de woning.
Tevens omschrijf ik de gebreken en/of het achterstallige onderhoud en geef ik een raming van de kosten die gemaakt moeten worden om de gebreken of het achterstallige onderhoud weg te werken.

 

 

• Calculatie en werkvoorbereiding
U kunt bij Poortvliet Bouwadvies terecht voor allerlei soorten calculaties en bouwkostenramingen.
In elke fase van het bouwproces wil de opdrachtgever inzicht in de bouwkosten. In het begin zal dit een grove kostenraming zijn, op basis van de gewenste vierkante meters. Bij het bestek hoort een directiebegroting waar de opdrachtgever zijn budget op kan bepalen. Doordat ik zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven werkzaam ben geweest, heb ik ruimschoots ervaring met bouwkosten.. Voor de aannemerij verzorg ik calculaties ten behoeve van inschrijfbegrotingen.
U kunt mij ook inschakelen voor onderdelen van begrotingen, zoals het bepalen van hoeveelheden, ten behoeve van bijvoorbeeld het invullen van de stelposten uit het bestek.

 

 

• Advies in restauratieprojecten
In de loop der jaren heb ik een voorliefde ontwikkeld voor restauratieprojecten. Ik heb meegewerkt aan de restauratie van woonhuizen, kerken, molens, musea en heb dus een brede ervaring in de restauratie opgebouwd. Ook nu nog houd ik mij graag bezig met het behoud en de restauratie van bouwkundige monumenten. Momenteel ben ik aan het werk als opzichter bij de restauratie van het badpaviljoen in Domburg. Vanaf september 2007 ben ik als directievoerder en toezichthouder betrokken bij de restauratie van de Nieuwe Kerk te Middelburg, in opdracht van de Rijksgebouwendienst, directie projecten.

     
 
begin    :    info    :    diensten    :    projecten    :    contact
Poortvliet Bouwadvies © 2007 • Disclaimer